Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес не остана доволен от „леките“ отсъждания на съдията, довели до загубата с 1:2 от Челси вчера. 

Дузпа и автогол на ДеАндре Йедлин след свободен удар оставиха Свраките без победа от началото на сезона, а босът съжаляваше, че тимът му е изпуснал точката. 

„Искахме да бъдем в мача и да използваме положенията си. Бяхме близо, но и дузпата, и нарушението в края бяха леки и това промени нещата. Те може и да бяха вкарали в края заради качеството, което имат, но загубихме заради тези две ситуации, което е жалко, тъй като бяхме много близо“ заяви мениджърът. 

Бенитес бе критикуван сериозно заради силно дефанзивната си стратегия, която даде над 80% притежание на топката на лондончани, но обясни защо е искал отборът му да играе така. 

„Знаехме, че ако се отворим срещу тях няма да е добре, тъй като те притежават много качество и ще ни донесат много неприятности в ситуациите един на един. Между линиите са много опасни, така че трябваше да бъдем компактни, да ги изнервим, да ги накараме да грешат и наистина имахме положения. Дузпата промени всичко, но след като изравнихме им дадохме възможности при празни пространства и ни наказаха“ изтъкта Бенитес.